lauantai 19. lokakuuta 2013

Blogin herättely eloon jälleen!

No on jäänyt tämä koiruuksien blogin kirjoittaminen sitten Welmun pentuajan aika vähälle. Tämä vuosi on ollut meille monella tapaa raskas ja vaativa, sillä keväällä alkoivat Welmun sairastelut ja ne ovat jatkuneet siitä asti ihan näihin päiviin.

Aloitetaan vaikka huhtikuusta 2013 ja Welmun kuulumisista: Eli olimme Welmun kanssa ensimmäisissä näyttelyissämme Lahden Kv näyttelyssä ja tuloksella EH, arvostelua minulla ei juuri nyt ole, mutta Welmu oli selvästi junnuista pentumaisin ja muut junnupojat olivat jo täysin valmiita paketteja. Näyttelyn jälkeen Welmu sai ensimmäisen kohtauksensa, eli ryysti ilmaa nenän kautta niinkuin olisi nenäpunkki, tietysti heti lääkäriin yhteys ja nenäpunkkihäätö kokeiluun, ei vaikutusta.

Parin viikon kuluttua rauhoituksessa kurkistus nenään ja nieluun mahdollisen vierasesineen esim. heinän tai tikun takia, ei löydöksiä, mutta kurkku ja nenän limakalvot huomattavan ärtyneet, tätä seurasi antibioottikuuri joka syötiin ensin 10 päivää ja oireet helpottivat. Viikko abkuurin loppumisesta oireet tulivat takaisin ja ryystäminen alkoi uudestaan, varattiin aika rinoskopiaan Univetiin ja abkuuria jatkettiin sinne asti. Welmun nenä ja nielu tähystettiin ja löydöksenä yllätys eli todella rakkulainen ja suurentunut nielurisa -> yliherkkyysreaktio aiheuttajasta ei tietoa oli silloin otettujen koepalojen tulos jonka tiesimmekin jo, että yliherkkä on jollekin.

Tätä seurasi allergiatesti, jonka tulos oli se, että useampia puita, heiniä ja ruohoja joille allerginen samoin kärpäset ja hyttyset. Welmu oli lievästi allergisoitunut monelle aiheuttajalle. Otimme kokeiluun inhalaatiokortisonin maskin kautta- Alkuun Welmu sai sitä 2x päivässä suihkauksen, nyt olemme olleet reilun kuukauden 1x päivässä annostelulla ja oireet ovat pääosin pysyneet kurissa vaikkakin kohtauksia tulee silloin tällöin.

Ja mitä kaikkeen opetteluun ja treenaamiseen tulee, olemme totaalisen jäljessä muista samanikäisistä koirista. Welmu osaa perusasiat ei sen enempää esim. tottelevaisuudessa. istu, maahan, paikka ja luoksetulo. Olemme joutuneet tyytymään kotona olohuoneessa treenailuun, sillä kiihtyessään saa herkemmin näitä niiskutuskohtauksia, agilityn suhteen olen edelleen suru puserossa, sillä en tietä uskallanko lähteä treenaaman lajia tämän yliherkkyyden takia, kuinka nopeasti "veri kiehuu" ja saisi treeneissä kohtauksen. Welmu on äärimmäisen pätevä kaveri oppimaan ja jaksaa tehdä ja toistaa monia kertoja, mutta voimmeko, siitä en osaa sanoa.

Lisäksi Welmun lonkat ja kyynäreet kuvattiin kesällä ja jännityksessä elettiin, mutta tulos: A/B & 0/0! Onneksi koirani on edes jostain kohti okei.

Syksy alkoi ja märät kelit ja sitten tuli yksi oikein roima ja laaja bakteerinen ihotulehdus, jonka seurauksena karvat alas mahasta, kaulasta ja takapuolesta, siistiii! Koira oli ihan hirveännäköinen kaiken sen ruven peittämänä, mutta nyt iho rauhoittunut hoidon myötä ja karvat alkaneet kasvaa takaisin, ehkä meil on ens keväänä taas karva..


Tässäpä siis Welmun vuosi tiivistettynä.


Hula:

Hulan vuoteen on kuulunut keväällä sterilaatio, jonka jälkeen olemme treenanneet viikottain säännöllisesti agilitya. Hulasta on tullut tosi kiva treenata, se jaksaa kuunnella paremmin ja tekee paremmin nyt kun ei hormoonit enää sekoita päätä.

Yhden korvatulehdus sairasti tässä syksyn mittaan, muutoin elämä sen kanssa sujunut mallikkaasti.


Loppuun vielä uusimman tulokkaan esittely:

SISU, Mittelspitz uros saapui perheeseemme helmikuun lopulla 2013 Pohjois-Savosta. Sisu on temperamenttinen sopivassa suhteessa, kuuliainen niin halutessaan, toimelias ja hyvin itsenäinen kaveri. Tulta, tappuraa ja showmies. Asuu vanhempieni kanssa Mikkelissä ja on siis meillä yhteisomistuksessa vanhempieni kanssa. Sisun on tarkoitus kunnostautua näyttelyiden saralla ja on sitä jo tehnytkin pentuluokan merkeissä, ollen kahdesti ROP-Pentu KP:n kera tuomareina suomalaiset Markku Mähönen ja Tuula Savolainen. Tuulan kommentein: "Uros on tänään ROP, koska sillä on vähän tuollaista showmiehen vikaa" Liikkeineen ja rakenteineen hyvin kehuttu ja tuomareiden mielestä lupaava tyyppi. Tämän pojan suhteen minulla on jonkun verran jo odotuksia.  Keväällä 2014 on tarkoitus tutkituttaa sekä polvet, että silmät.

Kouvola KR 2013 KP ROP-Pentu

Kouvola KR KP ROP-Pentu

esiintyy Kouvola KR KP ROP-Pentu

Sisu ja Hula patsastelee elokuu 2013

Sisu 7kk

Welmu ja passikuvailme (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti